Sega maränger
med blåbärssenap
3 st äggvitor
2,25 dl socker
60 g LissEllas Blåbärssenap
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 125 grader. Mät upp senapen. Olja smörpapper på en plåt.
2. Knäck äggen, separera äggvitorna (var noggrann med att inte få med någon äggula). Lägg äggvitor och socker i en rostfri kastrull. Ställ i varmt vattenbad och vispa med elvisp i 5-10 minuter.
3. Ta upp kastrullen ur vattenbadet och fortsätt att vispa intensivt medan smeten kallnar tills kastrullen går att vända upp med smeten kvar.
4. Vänd mycket varsamt ner senapen så att breda stråk bildas. Klicka upp med skedar ca 12 maränger på smörpappret.
5. Grädda i 50-60 min till marängerna är helt torra under. Förvaras torrt.
Tillbaka
|